Kiinnostaako sinua enduro eli maastomoottoripyöräily? Tiesitkö, että enduro on laji, joka sopii kaiken ikäisille kuljettajille aivan juniori-ikäisestä mummuun ja vaariin. Enduro lajina tarkoittaa maastomoottoripyörillä ajettavaa metsissä ja pelloilla ajettavaa reittiä, jossa edetään tietyn etukäteen laaditun minuuttiaikataulun mukaan. Enduro on laji, johon pääsee nopeasti sisään liittymällä paikalliseen enduroseuraan. Enduroseura on moottorikerho, joka voi sijaita omalla kotipaikkakunnallasi tai lähipaikkakunnalla. Enduro on laji, jossa “kanssakuljettajat” neuvovat mielellään aloittavia kuljettajia ja lähtevät mielellään mukaan ajokaveriksi joskus haastavallekin endurolenkille.

Näe ja tule nähdyksi ajaessasi Suomen teillä

Paikalle enduroajotapahtumaan tultaessa enduropyörä voidaan tuoda paikalle pakettiautossa tai autoon liitetyssä perävaunussa. Joskus ajotapahtuma ajetaan niin sanottuna “pimeän ajona”, eli illalla. Tärkeintä on tulla turvallisesti muun liikenteen “seassa”, joten erittäin tärkeää on hankkia autoon laadukkaat laadukkaat Nordeye Soumi ajovalot.

Onhan enduropyörässäsi ja mahdollisesti myös omistamassasi “katupyörässä, eli adventurepyörässä toimivat ajovalot. Suunnittele lomareittisi huolella ja lähde ajamaan moottoripyörällä Eurooppaan.

Suomessa on neljä erilaista vuodenaikaa, mutta enduroa ajetaan sekä kauniina kesäpäivänä että lumispooreilla talvella. Myös autolla ajetaan kaikkina vuodenaikoina, joten toimivien jarrujen lisäksi korkealuokkaiset ajovalot ovat parasta mitä voit turvallisuuteesi panostaa. Kaikkien tielläliikkujien turvallisuus on jokaisen suomalaisen yhteinen asia, joten hanki ajoneuvoosi ( henkilö-, kuorma- tai pakettiautoon, traktoriin tai ATV -laitteeseen) korkealuokkaiset ja edulliset Nordeye Soumi ajovalot.

Endurossa varusteet ovat kaiken a ja o

Pakollinen varuste maastomoottoripyöräilyssä on kypärä. Markkinoilla on olemassa laadukkaita avo- tai umpikypäriä, jonka lisäksi endurokuljettajalla pitää olla mukavasti istuva, mutta napakka ajopuku, ajohansikkaat, ajosaappaat ja ajolasit.

Enduro sopii sekä miehille että naisille. Suomessa järjestetään naiskuljettajille omia endurokursseja ja enduroleirejä. Jokainen endurokuljettaja sukupuolesta riippumatta osaa huoltaa ja korjata tarpeen tullen pyöräänsä, mutta isommissa tapauksissa auttavat ammattitaitoiset moottoripyöräkorjaamot. Enduro on mielenkiintoinen ja mukava laji, joten liity sinäkin paikalliseen moottorikerhoon ja lähde ajamaan enduroa!

Tutustu myös vuosittain ajettavaan Päijänteen Ympäriajoon. Päijänneajossa palkitaan aina se parhain, eli yleisökilpailun voittaja. Päijänteelle voit tulla ajamaan tai katsomaan muiden ajoa, kuten monet moottoriurheilun harrastajat vuosittain tekevät.