Mitä tarkoittaa pyörän entisöinti? Veteraanipyörät entisöidään eli kunnostetaan, jotta tuloksena saadaan mahdollisimman paljon alkuperäistä merkkiä ja mallia muistuttava yksilö. Pyörän on oltava alkuperäisen kaltainen sekä ulkoasultaan että rakenteeltaan.

Entisöijän pitää hankkia riittävästi kuvallista ja kirjallista materiaalia entisöintikohteestaan, ja sitähän monilta pyöräharrastajlta löytyy jo omasta takaa. Entisöinnin kohteena on nimittäin usein oma pyörä, joka halutaan saada alkuperäistä ulkoasua vastaavaksi. Entisöinnin lisäksi pyörän on oltava mekaanisesti erittäin hyvässä toimintakunnossa.

Hyödynnä kuitenkin asiantuntijan apu ennen entisöintiin ryhtymistä. Entisöintiä suunnittelevan veteraanipyörän omistajan kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntevaan museoajoneuvotarkastajaan ennen konservointityön aloittamista. Valtuutettu museoajoneuvotarkastaja tietää aina, mitä entisöitävän ajoneuvon kunnostaminen edellyttää. Vanhat ja arvostetut klassikkomoottoripyörät ansaitsevat todella arvoisensa kohtelun.

Veteraanipyörien tulevaisuus

Moni veteraanipyörän omistaja saattaa miettiä, mikä on hänen rakkaan ja nostalgisen museoajoneuvonsa tulevaisuus? Vaihtoehtoja on ainakin kaksi, saako museorekisteröidyllä, upealla pyörällä ajaa tulevaisuudessa vai säädetäänkö uusia turvallisuusmääräyksiä, jotka saattavat kieltää museoajoneuvoilla, kuten veteraanimoottoripyörällä ajamisen. Useampi veteraanipyörien harrastaja saattaa miettiä myös, että kummalla on isompi arvostus tulevaisuudessa, vaarin pappatunturilla vai legendaarisella, englantilaisella Nortonilla?

Norton oli menestyksensä huipulla 1960-luvulla,

kunnes Japanilaiset

moottoripyörävalmistajat rynnivät kovaa vauhtia pyörämarkkinoille. Veteraanipyöriin liittyy aina upeita muistoja, omistajan vanhat hyvät ajat, oma nuoruus ja nostalgisuus. Moottoripyöriä on erilaisia, ja myös monet offroadpyörien omistajat harrastavat muun muassa katupyöriä saati sitten upeita veteraanipyöriä.