Ratamoottoripyöräilyn suuri nimi “The Doctor” Valentino Rossi on hallinnut Road Racingin MotoGP-sarjaa koko 2000-luvun, sillä hän voitti mestaruuden vuosina 2001-2005. Mistä nimitys The Doctor” tulee? Nimitys perustuu hänen ajotapaansa, jossa hän kylmänviileästi tekee ohituksen tärkeissä paikoissa, eli käytännössä hän suoranaisesti “leikkaa” tiensä auki eteenpäin.

Hän on vasenkätinen kuljettaja, joka on vuosien ajan osoittanut ettei menestyminen tässä lajissa ole siitä kiinni operoiko ajaessaan oikealla vai vasemmalla kädellä. Valentino Rossilla on yhdeksän maailmanmestaruutta, ja hän on voittanut maailmanmestaruudet kahden eri valmistajan ja neljän eri tallin pyörillä.

Käytännössä Valentino Rossi on voittanut MotoGP:n maailmanmestaruudet sekä 2-tahtisella että 4-tahtisella MotoGP-pyörällä, joten ” The Doctorilla” on takanaan huikeat kokemukset paitsi erityyppisistä radoista myös erilaisista pyöristä.

Ura

Valentino Rossi aloitti oman uransa 125-kuutioisten pyörien parissa kaudella 1996 Scuderia AGV -tallin Aprilialla. Nykyään 39-vuotias Valentino Rossi ajaa Yamaha Factory Racing -tallissa, pyöränään Yamaha YZR-M1.

Kilpailunumerona on numero 46, joka näyttää tuovan onnea Rossin ajosuorituksiin monista

loukkaantumisista huolimatta. Tosiasiassa Rossi on erittäin omistautunut uralleen ja voitot johtuvat

kovasta työstä ja harjoittelusta sekä hyvästä ajosilmästä radalla. Rossin ensimmäinen kilpailu oli

Malesiassa vuonna 2000, ja ensimmäinen voitto tuli

Iso-Britanniassa vuonna 2000. Rossin ura jatkuu yhä, eikä hän ole vielä ilmoittanut aikooko lopettaa lähitulevaisuudessa.