Motocross radoilla on menoa ja meininkiä iltaisin ja viikonloppuisin. Motocrossia ajetaan yleisesti paikallisten moottorikerhojen piirissä, joiden jäseneksi jokainen moottoriurheilusta kiinnostunut voi liittyä. Motocross-radoilla tunnelma on välitön ja uudet harrastajat otetaan ilolla vastaan.

Motocross -tapahtumiin voit osallistua kuljettajana tai yleisön jäsenenä. Paikanpäällä on paljon katsottavaa, jonka lisäksi alueella palvelee yleensä kahvila tai buffetti. Motocross -kilpailuissa on enemmän valokuvattavaa kuin kuvaamaan edes ehtii, joten kannattaa hankkia toimivat laitteet mresell.fi -verkkokaupasta. Osta vaikka käytetty, mutta huollettu MacBook, jonka avulla kuvaat ne kaikkein “herkullisimmatkin motocross -muistot.”

Ehkä olet innokas motocross -fani, silloin myös valokuvien ja videoiden pitää olla todella laadukkaita. Apple -asiantuntijoiden huoltama käytetty MacBook -laite tarjoaa huikean tarkat valokuvat ja videot. Säästät aikaa ja rahaa kun tilaat laitteet netistä. Mresell.fi -nettikaupasta saat älylaitteet 70 % uutta vastaavaa edullisemmin, jonka lisäksi säästät ympäristöä ja olet osaltasi luomassa puhtaampaa tulevaisuutta kaikille! Tutustu valikoimaan ja osta tai myy oma laitteesi suosittuun mresell.fi -nettikauppaan, jonka avulla voit säästää rahaa vaikka upouuteen motocrosspyörään!

Motocrossissa startti on aina tärkeä

Tapahtumat ja erilliset motocross -kilpailut ajetaan yleisesti yhteislähtönä. Vapaissa harjoituksissa yhteislähtöä ei yleensä ole, vaan matkaan voi lähteä yksi kerrallaan. Kilpailuissa startissa, eli lähtöpuomilla on yleensä 20-40 kuljettajaa kilpailun osanottojamäärästä riippuen.

Isoimmissa kilpailuissa osanottajamäärä voi olla vaikka 100 kuljettajaa, jopa yli. Ensimmäisessä mutkassa matkaan lähtiessä radalla saattaa olla tiukkoja kurveja, joten joskus sattuu myös pieniä yhteentörmäyksiä. Niistä yleensä selvitään säikähdyksellä ja matka jatkuu! Ei siis kannata ajaa liian lähellä kanssakuljettajaa yhteentörmäyksien välttämiseksi.

Ohittaminen motocrossissa on lähdön jälkeen toinen erittäin haasteellinen asia. Kilpailuissa ajetaan yhteisajona aina 1-2 tutustumiskierrosta, jonka jälkeen kuljettajat asettuvat pyörineen paikoilleen “lähtökarsinaan lähtöpuomien suojaan.”

Kuljettajat ovat viritettyjä kisakoneita

Motocross -kilpailuissa mukava jännitys tiivistyy äärimmilleen juuri ennen lähtöä. Kuljettajat vähentävät jännitystä suuntaamalla tarkan katseen radalle ja puomin tipahtaessa kuljettajat ampaisevat samalla hetkellä radalle.

Lajin nopeatempoisuuteen nähden isompia havereita sattuu yllättävän vähän. Yleisesti sanotaankin, että lajin piiriin hakeutuvien motocross -kuljettajien reaktiokyky radan tapahtumiin on aivan uskomaton. Motocross -radat ovat yleensä erittäin yleisöystävällisiä, sillä näkyvyys radalle on mainio. Yleisössä oleva henkilö näkee “lempikuljettajansa ajon” erittäin tarkkaan, ajaa hän sitten sillä hetkellä missä kohtaa rataa tahansa.

  • Kaatumisen merkiksi lippumies/toimitsija nostaa keltaisen lipun. Toimitsija näyttää myös kummalla puolella rataa ajetaan, jolloin kaatunutta kuljettajaa autetaan samalla jatkamaan ajoa.
  • Toimitsija nostaa sinisen lipun ylös silloin, kun kuljettajan/kuljettajien takaa tulee kilpailija, joka on muita kierroksen edellä. Kyseinen kuljettaja pitää päästää menemään ohitse.
  • Motocross -kisa kestää aina noin 20 minuuttia, jonka jälkeen ajetaan vielä kaksi kierrosta. Tule mukaan kuljettajaksi tai yleisöksi kiehtovaan motocross -kilpailuun!