Moottoripyörän ostaminen on monien unelmissa. Se onkin toteutettavissa periaatteessa millä tahansa budjetilla. Jos rahaa ei ole käytettäväksi kovin paljon, voi silloin ostaa pienempitehoisen käytetyn pyörän. Hyväkuntoisen sellaisen saa jo muutamalla tuhannella eurolla. Sen sijaan suuremmat kuutiot ja uudemmat pyörät maksavat aina enemmän. Niitä varten saatetaan tarvita jo yli 10 000 euron suuruinen budjetti. Toki tällaiset moottoripyörät ovat aina joko täysin uusia tai uutta vastaavassa kunnossa. Kuitenkin käytetyn pyörän kunnostaminen tulee monessa tapauksessa järkevämmäksi kuin kokonaan uuden ostaminen.

Miten moottoripyörän sitten voi rahoittaa? Jos oma budjetti ei riitä kattamaan koko moottoripyörän hintaa, voi rahoituksen hakea joko lainaamalla rahaa tai hyödyntämällä luottokorttia. Monessa tapauksessa luottokortti tulee edullisemmaksi, sillä sitä voi maksaa takaisin niin paljon kuin itse haluaa. Moottoripyörän voi rahoittaa osittain luottokortilla ja maksaa vaikka loput käteisellä. Näin oma talous ei rasitu kerralla niin paljon, eikä moottoripyörää varten tarvitse toisaalta ottaa lainaa. Jokainen voi päättää itse, mikä rahoitusvaihtoehto tuntuu itsestä parhaimmalta.

Mitä pitää ottaa huomioon käytettyä moottoripyörää ostettaessa?

Tiedetään, että käytetyn moottoripyörän ostaminen ei ole koskaan yhtä turvallista ja luotettavaa kuin uuden moottoripyörän ostaminen. Koska käytetyillä kulkuneuvoilla ei ole takuuta, joutuu ostaja vastaamaan riskeistä, jos moottoripyörä rikkoutuu tai siitä löytyy piileviä vikoja. Pahimmillaan tilanne voi olla sellainen, että käytetyllä moottoripyörällä ei aja pitkään ennen kuin se on kokonaan käyttökelvoton. Tällaisia tilanteita voi kuitenkin välttää tutkimalla moottoripyörän ja sen tiedot tarkkaan. Myös koeajolla on suuri merkitys. Koeajon aikana voi huomata helposti, mikäli moottoripyörä käyttäytyy kummallisesti tai siitä kuuluu erikoisia ääniä. Tällöin pyörää ei kannata edes harkita ostavansa.

Yksi tärkeistä seikoista on selvittää, että pyörä on rekisterissä ja että sen verot on maksettu. Tässä pätee siis täysin sama kuin autojen kohdalla. Jos veroja ei ole maksettu, joutuu uusi omistaja vastaamaan niistä. Toisaalta myös moottoripyörän tekniset tiedot ja paperit ovat tärkeässä asemassa. Ottamalla ylös moottoripyörän koneen numeron voi tarkistaa, onko moottoripyörä laillisen omistajansa hallussa. Varastetut moottoripyörät nimittäin ilmoitetaan poliisille, joka osaa kertoa moottoripyörän laillisuudesta koneen numeron perusteella. Tämä kannattaakin selvittää aina.