Moottoripyörä ja mies ovat olleet tyypillinen näky keväisin ja kesäisin tien päällä. Nainen on usein nähty istumassa pyörän päällä kädet tiiviisti kuljettajan ympärillä. Entisaikaan nuoret miehet pyysivät tyttöystäväänsä ajelulle mukaan vauhdin hurmaan, jolloin neito usein ensiksi esteli, mutta lopulta kuitenkin innoissaan hyväksyi tarjouksen. Rakkaan ihmisen seura, hyvin huollettu kiiltävä moottoripyörä ja vauhdin hurma kiinnostivat.

Saatuaan myönteisiä kokemuksia, monet naiset halusivat itse aloittaa moottoripyöräilyn. Naiset hankkivat tuloillaan omaa silmää miellyttävän moottoripyörän ja sanoivat seuraavasti miehelleen: “Tästä lähtien minä ohjaan prätkää itse, en istu enää vain kyydissäsi.” Joillekin miehille ja naisen tuttaville asia oli järkytys, kun toiset puolestaan innostuneena kannustivat naisia pyörän selkään. Moottoripyöräily sopii kaikille sukupuoleen katsomatta!

Nainen ja prätkä – mikä loistava yhdistelmä!

Monet naiset huoltavat pyöriään ympäri vuoden ja lähtevät keväällä moottoripyörällä tien päälle siinä kuin miehetkin. Usein jopa innokkaampina ja täydellisesti valmistautuneina tulevaan ajokauteen. Useimmille naisille tärkeää ei ole se kuuluisa “vauhdin hurma”, vaan turvallisuuteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Moottoripyöräily on aina ollut erittäin suosittua Suomessa ja harrastajia tulee koko ajan lisää.

Tien päällä otetaan huomioon sekä oma turvallisuus että muut tienkäyttäjät. Ajovarusteisiin ja pakolliseen kypärään panostetaan todella paljon, sillä usein niin työmatkat kuin harrastusreissutkin ajetaan pyörän selässä! Ajaessa liikennesäännöt tunnetaan tarkkaan, jonka lisäksi maltti on aina valttia.

Laadukkaat ajovarusteet moottoripyöräilyyn

Huolellisuus ja tarkkuus on tärkeää ajon aikana, mutta myös ajovarusteisiin kannattaa aina panostaa. Laki vaatii suojaamaan pään kypärällä, jonka pitää täyttää kaksi tärkeää vaatimusta. Kypärän pitää olla hyvin pehmustettu ajon aikana tapahtuvien pään liikkeiden vuoksi, mutta toisaalta myös riittävän luja.

Kypärän lisäksi päälle on puettava ajotakki ajohousuineen, ajosaappaineen ja -hanskoineen. Suomessa on neljä erilaista vuodenaikaa, jolloin ajovarusteiden tehtävänä on sekä suojata että tehdä olo mukavaksi. Parhaimpia materiaaleja ovat hengittävät, vettä hylkivät ja tuulta läpäisemättömät materiaalit, kuten aito nahka. Erittäin suosittua on pukea esimerkiksi kirkkaankeltainen ajoliivi ajovarusteiden päälle näkyvyyden lisäämiseksi.

Naiselle tyylikäs, mutta mukava pukeutuminen on aina kaiken perusta. Fyysisen kunnon säilyttäminen on myös tärkeää, joten välillä juostaan, kävellään, uidaan tai käydään vaikka kuntosalilla painoja nostamassa. Sopivat urheiluvaatteet, kuten treenitrikoot, urheiluliivit, ajopaidat ja -housut löytyvät kätevästi verkosta. Urheiluvaatteet, kuten pehmeä ja tyylikäs collegeasu, sopii mukavasti kesäiseen menoon ajopuvun alle. Tyylikkyyttä mukavasti päästä varpaisiin saa hankkimalla laadukkaat ajovarusteet, huolletun ja näyttävän pyörän sekä tietenkin viimeistä huutoa olevat urheiluvaatteet, mikä sen mukavampaa!

Naisnäkökulmaa ajoon foorumeilta ja leireiltä

Naisnäkökulmaa moottoripyöräilyyn löytyy helposti verkosta ja sen erilaisista moottoripyöräilyä koskevista foorumeista. Suosittu kohtaamispaikka on muun muassa Facebookin mielenkiintoinen Naismotoristit-ryhmä, jossa voi vaihtaa kokemuksia moottoripyöräilyyn liittyen. Toinen suosittu yhdessäolomuoto moottoripyöräilystä innostuneille naisille ovat erilaiset leirit, kuten maastomoottoripyöräilyyn, eli enduroon opastavat Naisten Enduroleirit. Enduroleirillä ajetaan pienryhmissä, jossa toisensa tapaavat sekä vasta-alkajat että jo pidempään lajia harrastaneet. Leiriltä löytyy aina myös ammattilaisista koostuva valmennustiimi, joka tarvittaessa neuvoo, auttaa ja antaa vinkkejä suosittuun maastomoottoripyöräilyyn!

Lyhyesti

  • Moottoripyöräilyn maailma on varsin monipuolinen ja kiehtova. Katumoottoripyörät, maastomoottoripyörät tai vaikkapa MiniMotot – kaikki sopivat sekä miehille että naisille
  • Moottoripyöräilyyn virikkeitä saa tapaamisista ja internetistä
  • Moottoripyöräilyn suosio on noussut jatkuvasti ja ajokoulutukseen panostetaan koko ajan enemmän
  • Nainen moottoripyöräilijänä on tuttu näky Suomen teillä