Enduroharrastuksen alkuun pääsee helposti, sillä netti on täynnä tietoa tästä hienosta lajista.

Moottorikerhoja, joiden lajivalikoimaan enduro kuuluu, on monissa Suomen kunnissa, joten lajia

aloittelevan kannattaa ehdottomasti tutustua ja liittyä paikalliseen moottorikerhoon.

Tarjolla ajokaveruutta sekä ajoharjoittelupaikkoja

Moottorikerhojen jäsenet tarjoavat paitsi paljon tietoa ja ajokaveruutta, myös ajoharjoittelupaikan

lajin harrastamista varten. Kerhoilla on normaalisti 1–2 säännöllistä hyvin hoidettua ja valvottua ajopaikkaa, joihin pääsee harjoittelemaan pientä reittimaksua tai kerhon jäsenmaksua vastaan.

Kerhon aktiivijäsenet kertovat oman enduroseuran toiminnasta, ja usein kerholla on erilaisia ajopäiviä- tai iltoja sekä tapahtumia, joihin kerhon jäsenet voivat osallistua. Ajoreitit pidetään kunnossa yhteisillä talkoilla, joissa grillataan makkaraa ja talkoiden jälkeen on usein sauna kuumana.

Ajoreiteillä harjoitellaan tavallisesti porukalla tai yhdessä ajokaverin kanssa. Ajamaan on aina mukavampaa ja turvallisempaa lähteä kaksin tai kolmisin kuin yksin.

Aloittelijan pyörä

Aloittelijan pyörä on usein 250-kuutioinen ja 2-tahtinen sekä maksaa noin 2500–5000 euroa, mutta hyvin huollettuja ja kunnossa olevia pyöriä saa myös käytettynä. Enduroa harrastava on usein tee-se-itse-mies, joka pitää pyöränsä kunnossa niin reitin varrella tekniikkaongelmien iskiessä kuin myös ajoreitin ulkopuolellakin. Nelitahtisia 250- tai 450-kuutioisia pyöriä löytyy monilta harrastajilta.

Kerhojen junioritoiminnassa mukana olevilla nuorilla on yleensä 50-kuutioinen pyörä. Yleensä alle 10-vuotiailla, ja henkilöstä sekä hänen ajotaidoistaan riippuen useimmilla 12–13-vuotiailla saattaa olla käytössään joko 85-kuutioinen tai -piikkinen, eli 125-kuutioinen pyörä. Harraste-enduroon sopivia moottorikerhoja

ja moottori-urheilutapahtumien järjestäjiä löytyy kätevästi netistä.